POSLOVNE AKTIVNOSTI
 

HOLISTIČKA PARADIGMA REALNOSTI U RS


Поштовани пријатељи,
  Ових дана је издата моја књига са документима мога успешног живота и рада, од рођења до 1996. године "Парадигма успеха у времену транзиције", коју можете купити у свим "Поштама Републике Српске" по цени од 199,00КМ, а можете је имати као поклон од мене са цертификатом, под условом да је прочитате на овој мејл адреси: Paradigma uspeha u vremenu tranzicije (vinkoperic.com) и дођeте код мене да Вам поставим три Професорска питања из те књиге, како би се уверили да сте прочитали.
  У припреми је следећа књига или други део Монографије мога живота и рада: "Холистичка парадигма реалности у РС 1997. - 2023., тј. други део истине о свим мојим мултидисциплинарним и патриотским активностима широког спектра, што за многе у старту изгледа немогуће, па зато ја увек баратам истином и показујем валидне документе!
  Овог пута ћу изнети један несвакидашњи симпатичан фрагмент о мојим пословним секретарицама из нове књиге, с тим да не бих износио увек пуна имена, због разних примитиваца и глупих коментара.
  16.06. је мој рођендан. Обично се тада прави весеље са већином колектива "ВИКОМ" у приземљу ресторана и Студија 5 - "МОСКВА". Тог дана сам напунио 45. година и устао веома расположен, наспаван јер због овостраног хркања ја сам спавао на другом спрату, а супруга (Д.П.) на првом са своја два псића.
  Тог дана после јутарњег сређивања у свом стану отишао сам код супруге у нашу заједничку кухињу где обично пијемо јутарњу кафу и договарамо се о активностима тога дана.
  Пошто је моја супруга увек расположена и добре нарави и тог јутра сам очекивао да ће ми супруга уз кафу и неки поклон честитати рођендан и тиме додатно освежити тај дан њеним познатим речима "Добро јутро љубави, срећно ти пунољетство "СТАРИ МОМЧЕ"!
  Када сам ушао у кухињу НИШТА од тога. Нема кафе, нема добро јутро. Она озбиљна устаде и неуобичајено рече: "Јел се тако рано долази кући? Ја данас одох на пословни пут, видимо се"?
  Покушао сам било шта да сазнам али ништа она оде.
  Ја тада враћам филм од јуче и претпоставим да је опет љута што сам се вратио у 3. сата ујутро са пословног пута, али то је увек било нормално, као и то да су увек самном ишле на пут и нека од тада слободних секретарица, новинарки, па и сниматељки. Тачно је да је тада ишла сама самном једна од најлепших и најмлађих секретарица на пут и да је, када смо се вратили и поздрављали она пошто је била задовољна на путу са неким ситним поклоном мене нормално као и већина колегиница пољубила у образ и захвалила се. И то је вероватно са прозора супруга видела и претпостављао сам да је то разлог њен да буде љута, али то је код ње увек привремено а касније све буде ок.
  Добро, шта је ту је, идем ја у свој кабинет Председника "ВИКОМ" Компаније у приземљу и ту ме дочека екстремно сређена и нашминкана моја секретарица са којом сам ишао на пут претходни дан и то сама на свом радном месту, без других радника.
  Уз поздрав њој, дубоко разочаран, седнем за свој сто у кабинету и почнем да размишљам! Одмах потом покуца на врата секретарица (С.П.) и уђе са великим осмехом на лицу и скуваном кафом и мазно процвкута: "Добро јутро драги шефе, све најбоље за Ваш рођендан"!
  Одмах сам се осећао боље. Ипак се неко сетио да ми је тада рођендан и ако о тој теми ја не волим да разговарам јер после моје 30. године, ја свима кажем да нећу више да славим своју старост!
  Уз кафу и још дражи и лепши честитајући пољубац у образ, ја сам расположен наставио да радим, јер сам по природи радохолик.
  После сат времена поново покуца и уђе секретарица и још љубазније рече: "Драги шефе Ви увек радите, а данас је тако леп дан, а и рођендан Вам је, ја бих волела ако сте за то да изађемо на ручак. Можете занмислити како сам био срећан!
  Отишли смо у један мали интимни ресторан ван града, мало попили и ако нико од нас не пије и уживали у одличној храни и искреном разговору!
  Када смо се враћали секретарица на моје изненађење рече: "Драги шефе, зашто се враћати на посао у фирму када је данас посебан и јако леп дан?"
  "Слажем се", рекао сам, "Шта колегинице предлажеш"?
  "Предлажем и позивам Вас код себе само на једно рођенданско вино, драги мој Председниче, а и увек сте избегавали да будете мој гост, вероватно нисте смели од супруге!? (Изазов је био прави, јер сви знају да мени неко каже да нешто због жене несмем је немогуће? И тиме ме изазва и ја пристанем.
  У њеном стану је било веома вруће и удобно, а и ми смо се већ мало загрејали изнутра са вином у ресторану, па смо се мало обадвоје раскомотили.
  Секретарица нам наспе две чаше вина и после куцања чашама љубазно рече: "Председниче, ако немате ништа против ја бих се раскомотила и пресвукла у нешто мало удобније"! Климнем главом позитивно, видно узбуђен, узнемирен и сав устрептао у ишчекивању наставка дружења.
  Отишла је у своју спаваћу собу и није је било скоро 10 минута. Можете замислити шта је све пролазило кроз моје мисли?
  Када се појавила полу гола из своје собе у руци је држала велику торту, а иза ње су ишли сви насмијани, моја супруга и део мојих женских радника и пријатеља међу којима је био и директор Банке (П.Б.) иначе Председник комисије за пријем кадрова у "ВИКОМ" РТВ. Сви су углас мени честитали рођендан!

Ја сам се онако разголићен скаменио и честитао секретарици и супрузи на супер режији!

DRUŠTVENO POLITIČKE AKTIVNOSTI