POSLOVNE AKTIVNOSTI
 

„M-DUR“ – MEDIJSKO DRUŽENJE UŽIVO UZ RUČAK

"Mi smo uvek lučonoše patriotskih, inovativnih, transcendentalnih, multidisciplinarnih i naprednih aktivnosti širokog spektra. Uvek smo u funkciji nacionalne polze, zakonskih i finansijskih mogućnosti, tranzicionog vremena a posebno zadovoljstva građana“ - Prof. Dr Vinko Perić.".

  Pre nego što Vam ponudimo linkove, da možete pogledati i ovu VIKOM RTV kultnu seriju muzičko-zabavnih (preko stotinu) M-DUR emisija, iznećemo i neke činjenice za koje se u javnosti nezna puno a u vezi su ove Serije – „Medijsko druženje uživo uz ručak“ – M-DUR.
  22.06.2001. godine smo proslavili 10. g. održivog i prilagođenog okruženju rada Ko. VIKOM: https://youtu.be/7Cv-D1smlZY.
  Sublimiran je pređeni održivo-razvojni poslovni put od Beča do nametnutog nam odbranbeno-otadžbinskog rata i pokretanja 1997. g. novih projekata u okviru Kompanije VIKOM (Radio i TV).
  05.12.2010. godine uz gala proslavu 21. godine uspešnog poslovanja i razvoja u Jugoslaviji i Republici Srpskoj: https://youtu.be/-LSLdpkPjNo detaljnije i ozbiljnije se prišlo sofisticiranju i razvoju kao i strategiji programskih segmenata jer su stečena dragocena iskustva sa RTV programskim aktivnostima u skoro svakom sektoru života građana, kao i pokretanju novih, kao što su „IZVORINKE“ i „M-DUR“ projekata. O projektu „Medijsko druženje uživo uz ručak“ ili M-DUR će ovde biti najviše reči.
  Podsećamo Vas da je Ko. WICOM Ges.m.b.H. svoj rad započela u Beču 1987. godine, sa Izvršnim direktorom Nebojšom Stanišljević, jer je tadašnji režim u Jugoslaviji „proterao“ uspešne biznismene zato što su smetali Titoističkom sistemu. Oni nisu smeli imati veću sposobnost i popularnost kod naroda od rukovodilaca SKJ.
  O našim poslovnim aktivnostima širokog spektra nećemo ovde govoriti, ali bezbroj priznanja, nagrada, povelja, ordenja od lokalnog do Svetskog ranga govore sve. Mali deo možete i pogledati na: Vinko Perić - Priznanja (vinkoperic.com), a deo i na: https://youtu.be/5x7ny-Bokh0
  S obzirom da je u startu VIKOM RTV krenuo sa oskudnim finansijskim sredstvima i bankovnim kreditima, oskudnom tehničko-tehnološkom opremom, mladim neiskusnim i nestručnim kadrovima ali željnim da uče i vole taj posao, bilo je potrebno osmisliti u startu najmanje loš program a pri tome najgledaniji u odnosu na konkurenciju i želju gledalaca.
  Pogledajte i par mladih VIKOM RTV voditeljica, a sve su prirodne, spontane, šarmantne, produhovljene, lepe, pametne i elokventne u novogodišnjoj emisiji „Zeljoteka“ na: https://youtu.be/uhsWb8_Pmvs

  Iskustvo u startu sa raznim eksperimentalnim emisijama nam je dalo usmerenje u kojoj oblasti programskih sadržaja možemo da budemo najgledaniji, tj. lider u odnosu na konkurenciju, kako bi dobili najviše reklama a time i novaca, što smo 2005. i uspeli. Naime u dokumentu EU i RAK-a BiH stoji da je VIKOM Radio te godine bio najučinkovitiji, tj. da je najviše novaca dobijao od komitenata u BiH.
  Od desetine naših raznih emisija iz više oblasti, praksa je pokazala da je tadašnja naša muzičko-zabavna emisija kod slušalaca VIKOM Radija i gledalaca VIKOM Televizije, „Zeljoteka“ u okviru stalne emisije „Radio na Televiziji“ imala najveću gledanost i slušanost. Znači muziku narod najviše želi i mi je stavljamo kao prioritet. A kakvu – narodnu. Zbog situacije u okruženju u BiH – pesame sa temama patriotskim i nacionalnima su najviše donele nama para.
  Građani su sa nama imali i svoje višedimenzijsko zadovoljstvo i izbor zabave i raspoloženja. Mogli su se uključiti uživo u program i Radija i TV, putem skupih telefona ili SMS poruka, da pozdrave koga hoće i da im mi emitujemo uz njihove pozdrave i pesmu koju žele. Kada smo postigli zasićenost i ove emisije prešli smo na viši i širi oblik zadovoljstva gledalaca. A to je da građani mogu uživo uz večeru prisustvovati snimanju programa i uživo i direktno biti akteri programa.
  Pokrenuli smo seriju (11emisija) V.Ž.N.P. – „Veša želja naša pesma“, uživo iz restorana Jezero Banja Luka i sklopili ugovore o emitovanju te emisije putem drugih TV kuća na širim prostorima Balkana. Tada su i BN TV iz Bijeljine i K3 iz Prnjavora takođe emitovali ove naše emisije, jer su tada bili daleko slabiji od VIKOM-a. U restoranu je bilo i preko 1.000 ljudi, jer smo vodili računa ko vodi program i ko su gosti pevači iz Srbije. Od Kebe, Ane Bekute, Ere Ojdanića, Vanese i drugih do vrhunskog šoumena iz Beograda, Zoran Pejić – Peja, koga je uspela da izlobira jedna od divnih sekretarica Kompnije Biljana Marjanović. Da Peja zajedno sa njom dolazi avionom iz Beograda i vodi program u Banja Luci.
  Posle urađenih 11 emisija ove serije VZNP i sagledavanja nekih malih problema, Predsednik Ko. pokreće svoju ideju iz mladosti da ima svoj restoran i Ženski orkestar narodne muzike. Orkestar bi imao specijalni 4. TV studio samo za „VIKOMICE“ a restoran „MOSKVA“ bi bio 5. studio za vlastitu seriju Muzičko-zabavnih uživo emisija M-DUR kao sublimat svih iskustava, znanja i saznanja u ovoj muzičko-zabavnoj oblasti.
  Međutim da bi se postigao i vrh brega u Muzičkoj narodnoj muzici i kulturi jednog naroda, bilo je potrebno osmisliti i neki novi pokret narodne muzike, jer to narod najviše voli.
  Sagledavajući sve okolnosti najmanje loša varijanta a pri tome i naj jeftinija je da postojećim našim starim i ukradenim pesmama „Sevdalinkama“ izbacimo turcizme i promenimo neke reči prilagođene sadašnjoj situaciji, i ponovo ih u profesionalnom studiju snimimo sa pevačima iz naše regije koje narod poznaje i brže prihvati i to se stručno zove „Varijacije na poznate teme“.
  U međuvremenu smo otvorili i Međunarodni pres centar:https://youtu.be/Kqcdn-Ei6cc, pa Poslovni klub i izgradili profesionalni studio za snimanje i produkciju muzike i krenuli smo u pokretanje novog muzičkog pokreta „IZVORINKE“ https://youtu.be/lMCEVv8JdsE, Znači imali smo sve svoje vlastite resurse i stvorili smo uslove za početak najsofisticiranijeg projekta M-DUR serije emisija uživo i direktno iz vlasttitog restoran-studija 5 „MOSKVA“ u Gradišci. Javna najava ovog projekta je izvršena 05.12.2010. godine na proslavi od strane Predsednika Ko. VIKOM – Prof. dr Vinko Perić: https://youtu.be/-LSLdpkPjNo.
  Kad smo u medijskim vodama rada kao dela aktivnosti i u ovoj oblasti Ko. VIKOM i raznih limitirajućih faktora u okruženju, moramo navesti i neprikoslovenog „Boga“ za medije u BiH. Oni su odmah posle rata (IMC, pa CRA i danas RAK) Regulatorna Agencija za Komunikacije u BiH, od Visokog Predstavnika dobili oblaštenja da mogu i tenkove SFORA upotrebiti protiv medija, ako mediji ne rade po njihovim pravilima i kodeksima. https://youtu.be/-x9yl87fYv0 .
  „VIKOM RTV“ je isprobao i sve njihove granice i crvene linije po nacionalnoj osnovi i time se naplaćao najviše njihovih raznih kazni u BiH, ali je uvek izlazio kao pobednik i razvijao se. I o tome se možete više upoznati na stranici SNS RS – Političke aktivnosti, kada su CIK, SUD, i RAK BiH, sa direktorima Muslimanima, napravili Kulturocid i Etnocid nad nama Srbima na Izborima 2008. godine. https://youtu.be/RuPVUnq-AAE. Fid bek tih naših patriotskih aktivnosti je neprocenljivo veliki doprinos zaustavljanju prenosa ovlaštenja sa RS na BiH i okretanje lokalnog javnog mnijenja udesno, a deo stranog faktora na našu Srpsku stranu, što danas Miloradu Dodiku dobro dođe kao nabačena lopta za drugo poluvreme naše ukupne borbe za totalnu samoodrživost RS ili samostalnost ili pridruživanje Srbiji.
  Ovu seriju M-DUR smo započeli sa voditeljicom Vesnom Rivas iz Beograda, a ukupan uspeh i zahvalnost sa velikim poštovanjem dugujemo našim novinarkama i RTV voditeljicama i voditeljima, od kojih ćemo posebno izdvojiti najzaslužnije dame: Mirjana Bjelić, i Andjela Perić itd...


  Pogledajte putem linkova ove TV emisije VIKOM RTV = Serije M-DUR– Medijsko Druženje Uživo uz Ručak (001-100):
  1. M-DUR 001 = Proslava 21. g. Ko. VIKOM = 05.12.2010. = Najava „IZVORINKE“ i M-DUR
https://youtu.be/MueLEBfCedM

  2. M-DUR 002 = VIKOM RTV = 12.12.2010. TV Studio 6 - A = I DEO = Voditelji: V.Rivas & M.M.
https://youtu.be/UsMmBFvsp2A

  3. M-DUR 003 = VIKOM RTV = 12.12.2010. TV Studio 6 - A = 2. DEO = Voditelji: V.Rivas & M.M. https://youtu.be/0mimrUPmezY

  4. M-DUR 004 = VIKOM RTV = 12.12.2010. TV Studio 6 - A = 3. DEO = Voditelji: V.Rivas & M.M.
https://youtu.be/W4Gn3UJGv6Q

  5. M-DUR 005 = VIKOM RTV = 12.12.2010. TV Studio 6 - A = 4. DEO = Voditelji: V.Rivas & M.M.
https://youtu.be/c1AtU3-9k8E

  6. M-DUR 006 = VIKOM RTV = 12.12.2010. TV Studio 6 - A = 5. DEO = Voditelji: V.Rivas & M.M.
https://youtu.be/vqxemCJ8U8Q

  7. M-DUR 007 = VIKOM RTV = 26.12.2010. TV Studio 6 - A = 1. DEO = Voditelji: V.Rivas & M.M.
https://youtu.be/_PLHn1n7N7k

  8. M-DUR 008 = VIKOM RTV = 26.12.2010. TV Studio 6 - A = 2. DEO = Voditelji:V.Rivas & M.M.
https://youtu.be/0CTdq4IUKxQ

  9. ...

DRUŠTVENO POLITIČKE AKTIVNOSTI