POSLOVNE AKTIVNOSTI
 

„IZVORINKE“
„VARIJACIJE NA POZNATE TEME“

"Ko iskreno i strasno voli i želi Istinu, Slobodu i svoju Otadžbinu, slobodaan je, samostalan i neustrašiv kao Bog-Tvorac-Graditelj, a prezren i gladan kao pas! - Prof. Dr Vinko Perić.".

  Posle 21. godine uspešnog poslovanja Ko. VIKOM na Balkanu, što po bi po piramidalnom rangu uspeha mogli reći da se te 2010. godine našla na 32. stepenici uspešnog rada i razvoja. Znači trebalo je osmisliti i osvojiti poslovni vrh tj popeti se na 33. stepenik u oblasti medija jer se sa tog položaja može lakše ići u širinu prema vrhovima iz drugih multidisciplinarnim oblasti te lakše vršiti konsolidaciju i pripremu za treći Svetski rat.
  Ko. VIKOM je uspešno prebrodila više svojih faza u različitim vremenima i okolnostima. Što možete pogledati iz Obraćanja gostima Predsednika Kompanije Prof. dr Vinka Perića na proslavi 21. godine uspešnog rada, i najave dva nova projekta: Muzički pokret „IZVORINKE“ i „M-DUR“ – Medijsko Druženje Uz Ručak: https://youtu.be/-LSLdpkPjNo
  U ovom tekstu ćemo Vam prezentovati „IZVORINKE“ ili „Varijacije na poznate teme“. Naime, od naj starijeg Srpskog naroda na Balkanu i šire su okupatori otimali sve što su mogli i prisvajali sebi i svojim čoporima naše razne nacionačne vrednosti, od muzike do zemlje sa našim Srpskim grobovima.
  Vikom Ko. i deo RTV pokušava da vrati bar nešto od otetih muzičkih vrednosti Srpskog naroda, izbacujući iz pesama tuđe reči i tekstove prilagođavajući ih novom vremenu. U narodnoj muzici je napravljen najveći Kulturocid za vreme Turaka, kada su naše Izvorne narodne pesme ubacivanjem turcizama preimenovane u „Sevdalike“. Mi sada to vraćamo nazad i o svakoj pesmi ćemo po nešto reći ali prvo pogledajte Dokumentarni film sa premijerne Promocije pred Srpskim Akademicima 2011. godine i šta su oni rekli o istim: https://youtu.be/lMCEVv8JdsE
  Našalost su te „Sevdalinke“ obrađivali i pravili srpski patriotski diletanti, poltroni, često ne znajući koliku štetu ćine Srpskoj kulturi, muzici i narodu. To isto i još gore danas čine neki politički diletanti! Neime kada smo sa ovim pesmama „IZVORINKAMA“ postigli zavidnu podršku naroda, a da bi one bile još bolje i kvalitetnije bila je neophodna podrška vlasti i Ministarstva kulture kako je to u svim ozbiljnim državama.
  Kada smo službeno zatražili podršku od Ministarstva kulture Republike Srpske za ovaj Projekat, jer je on od bitnog nacionalnog interesa naše RS države, a da bi bio kvalitetno inplementiran potrebna je pored finansijske podrške i politička. Zamenica Ministra nam je lično rekla da oni kod Srpskog naroda podržavaju samo gusle?!. Razmislite? Uz napomenu da su i ona i tadašnji ministar bili Hrvati!
  Napominjemo da je u kompletnom aranžmanu, tekstovima i produkciji patriotsku „mirođiju“ dao Prof. dr Vinko Perić, Akademik. https://youtu.be/XBa0uImMzkE
  U okruženju i vremenu u kome se nalazimo istina se za intelektualce može samo slikom i tonom umetnički izraziti, a istovremeno je i za prosečne lepa zabava.
  Među prvim pesmama su i dva narodna kola:
01. = „NIGDJE ZORE NIT BIJELA DANA“ = https://youtu.be/qlEk4PExLss
02. = „SJEĆAŠ LI SE RATNI DRUŽE“ = https://youtu.be/CIyqrFueuUg
03. = „SEDAMDESET I DVA DANA“ = https://youtu.be/FKmCvb1t8XA
04. = „BOSA MARA VRBAS PREGAZILA“ https://youtu.be/L0xskwI1eH8
05. = „SEJA KOSE RASPLETALA“ https://youtu.be/E-4RhOYhy9E
06. = „PUSTI ME DA ŽIVIM“ https://youtu.be/2GYrfctAIds
07. = „VINKO KUJE KONJA PO MESECU“ https://youtu.be/oE1-PFf_ycY
08. = „MILE TJERA MJESECA DO STAMBOLA OTERA“ https://youtu.be/0Xndte4EX5c
09. = „DOŠLO JE VREME DA KAŽEM ZBOGOM“ https://youtu.be/41HsSObEA5Q
10. = „SVIĆE ZORA USKORO ĆE DAN“ https://youtu.be/NGujFD2nN60
11. = „MAJKA JE SINA BUDILA“ https://youtu.be/QcKO5of00rc
12. = „МОЈ ПРИЈЕДОРЕ“ https://youtu.be/ZonrS7HNSbY
13. = „ZARASLE SU STAZE MOJE“ https://youtu.be/2f7BW6fOL8o
14. = „NAŠA PJESMA DALEKO SE ČUJE“ https://youtu.be/j1xBBUjxj4s
15. = „PLATNO BIJELI SRPSKINJA DJEVOJKA“ https://youtu.be/xZcU2cTvEW4
16. = „SRPSKA VOLJENA“ https://youtu.be/eMkMdPtJtBw
17. = „SRPSKA ZAUVJEK“ https://youtu.be/1l3k6I9bTMQ
18. = „ZDRAVICA 1“ https://youtu.be/v2e9BpyG1_c
19. = „ČUDNA JADA OD BILEĆE GRADA“ https://youtu.be/Pr0EHi_2Lug
20. = „AH MOJ DRAGI PLAVE OČI“ https://youtu.be/UszsTdKxgn8
21. = „IDEM SRPSKOM KROZ GRADOVE“ https://youtu.be/Qww5jZEdBW4
22. = „VIKOM KOLO“ https://youtu.be/xgguj3zAGxM
23. = „VINKOVO KOLO“ https://youtu.be/W9tEYBTj-RU
24. = „PUSTI ME DA ŽIVIM ŽIVOTOM SVOJIM“ https://youtu.be/2GYrfctAIds
25. ...

DRUŠTVENO POLITIČKE AKTIVNOSTI