POSLOVNE AKTIVNOSTI
 

Srpska Alternativna Vlada

 

У развијеним демократским земљама официјелне владе финансирају своју здраву опозицију или Владу у сени или Алтернативну владу, како би они на власти били успешнији. Када се направи велика коалиција онда сви могу да греше јер не постоји корективни фактор таквој коалицији. Према неписаном правилу такве владе се састоје од најстручнијих људи у држави и оне се не боре на изборима за власт већ властима указују где греше да се коригују.
У неким земљама запада се постављају за Министре и ти најстручнији људи, а у Министарствима политички подобни. Други пример је да су Министарства састављена од најстручнијих људи који се не мењају променом власти, док је Министар политички подобна и променљива личност. Како је код нас?

Сви знате да променом власти све се мења, такав је систем, то смо појаснили код пред старнице СНС РС. Нема здраве опозиције нити неке владе у сени.

Управо, животно опредељене, иновативно-напредне активности, Академик доц. др Винко Перић као Председник приватних послодаваца Републике Српске је од 2008. г. на челу Иницијативног одбора за формирање и покретање заједничке чврсте Асоцијације, Удружења, Уније или Савеза НВО сектора под називом СРПСКИ ПИЈЕМОНТ. Управни одбор састављен од Председника НВО организација ће именовати и своју Српску алтернативну владу на Балкану у оквиру другог и трећег НВО сектора са најбољим и најстручнијим људима!

 


posetite zvaničnu stranicu
DRUŠTVENO POLITIČKE AKTIVNOSTI