POSLOVNE AKTIVNOSTI
 

"ВИКОМ-ГРАФ"
ШТАМПАРИЈА - ИЗДАВАШТВО

"Није учен и стручан онај човек који учи и чита књигу, већ онај ко разуме шта учи и шта чита, па то знање примени у пракси".

  После правног и пословног покретања централе Холдинг компаније "WICOM" из Беча 1989. године у Градишци, на Сави, са основним трговачко увозним пословима, затим заокружењем комплетне монтаже и софтверских програма „VICOM“ ПЦ 286/386 Компијутера, наставили смо са припремом и покретањем штампарије и издавачке куће. План и циљ је био основати двадесет фирми у оквиру Компаније, са "ВИКОМ" банком и "ВИКОМ" Радио и Телевизијом. С обзиром да је већ постојала успешна малопродајна мрежа и велепродајно искуство у оквиру КТРО "Веселин Маслеша, (страна:  128, "Paradigma uspeha u vremenu tranzicije (vinkoperic.com), то је био одличан ресурс и искуство за продају папиролошко-графичко-штампарских производа и разних роба из те бранше, књига и образаца из тог књижарског асортимана, јер је држава била бирократска са огромним потребама асортимана из ове области.
  Како би и тај део производног профита остајао у кући, покренута је и следећа фирма  "ВИКОМ-ГРАФ", која је била најквалитетенија и најбоља Штампарија у Републици Српској и није скромно рећи да је својим радом у три смене одиграла велику патриотскo-хуманитарну улогу у одбранбено-отаџбинском рату поготово када су границе биле затворене! Милионске вредности робе су поклањане војсци и полицији РС.
Међу многобројним признањима и наградама и из ове области мога рада издвајам Повељу за Издавачку делатност Скупштине општине Градишка и народне Библиотеке добијену у рату 1994. године.
А од више десетина отшрампаних и издатих књига издвојио бих пар:   - „Мргуда“ са оргинал рукописом Петра Коћића у кожном нумерисаном повезу која је освојила треће место на 39. Међународном сајму у Београду 1994. године. https://youtu.be/vperfM4_N_w
  - „Има чуда нема чуда“ аутора Др Радована Караџића, првог Председника Републике Српске.
  - „Радикализам западних срба“ аутор Проф. др Никола Поплашен, доживотни морални Председник Републике Српске.
  - „Дипломатски приручник“, неопходан за све Амбасадоре и дипломате БиХ.
  - Школске дневнике, индексе за студенте, ђачке књижице итд...

  Ово предузеће има и посебан значај за мене по више основа од којих апострофирам и једану чињеницу да је данас та Штампарија у власништву једне од најбољих радника и сарадника моје компаније - Биљане Тришић из Шапца, која се са 19. година пријавила за посао секретарице у Шапцу и својим учењем, слушањем и питањем веома успешно напредовала у послу. Удала се у Градишку, на Сави за сина од Извршног директора ВИКОМ-ГРАФ-а.
  Опширније у књизи или електронској варијанти књиге на:Paradigma uspeha u vremenu tranzicije (vinkoperic.com)  , страна 175

DRUŠTVENO POLITIČKE AKTIVNOSTI